Mijn favorieten

Zekerheid bij aan- en verkoop van de woning

 

Mennes voor Wonen is zekerheid, zowel tijdens als na de verkoop. Zo kunt u als klant van Mennes voor Wonen na de overdracht bij de notaris nog een jaar lang bij ons terugkomen, mochten er problemen ontstaan wat betreft de koop of de verkoop. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de koper aansprakelijkheid bij u als verkoper probeert neer te leggen. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn bieden wij het volgende aan:

 

 

Bouwtechnisch onderzoek 


Mennes voor Wonen onderwerpt (bijna) iedere woning, of het nou om koop of verkoop gaat, aan een bouwtechnisch onderzoek. U hebt op die manier een zo goed mogelijk inzicht in de bouwkundige staat van het huis dat u (ver)koopt.
 


 

Verborgen Gebreken Garantie


Uniek bij Mennes voor Wonen is de Verborgen Gebreken Garantie: met het bouwkundig rapport als basis is het mogelijk om een verzekering af te sluiten voor verborgen gebreken. Onvoorziene tegenvallers worden daarmee opgelost!
 

 

Rechtsbijstandverzekering


Hoe goed en zorgvuldig alles ook verloopt, er kan achteraf een probleem ontstaan. Daarom bent u bij ons standaard tot een jaar na de koop verzekerd van juridische bijstand. We begeleiden een eventuele juridische procedure van begin tot eind.

 

Hoe staan deze zekerheden in relatie met elkaar?


Door middel van het bouwkundig rapport wordt de huidige situatie van de woning op papier gezet. U weet dan precies waar u aan toe bent. Toch kan het voorkomen dat er wat mis is met de woning. De kozijnen zien er bijvoorbeeld mooi geverfd uit, maar blijken na de overdracht toch verrot te zijn. Wanneer de verkoper het huis heeft verkocht met een verborgen gebreken garantie, dan hoeft niemand zich zorgen te maken. Het verborgen gebrek wordt dan dankzij de verborgen gebreken garantie vergoed.

Maar wat gebeurt er als dit niet het geval is? De koper kan de verkoper van de woning aanspreken op het verborgen gebrek. Als dit gebeurt komt de rechtsbijstand-verzekering goed van pas. Als er problemen ontstaan na de overdracht over een verborgen gebrek, dan wordt door middel van de rechtsbijstand een advocaat ingezet. Mocht het verder uit de hand lopen, dan wordt de rechtszaak ook van de rechtsbijstand betaald. In dat geval is het bouwkundig rapport weer erg belangrijk. Zo kan immers precies aangetoond worden wat bekend was aan de staat van de woning en wat niet toen de woning verkocht werd.
 

"Niets is zo frustrerend als een huis missen, omdat de procedure bij onderhandelingen niet duidelijk is.

We hebben boven de vraagprijs betaald en zijn heel tevreden!

We vonden het een prachtig huis dat goed bij onze wensen past. Maar er was al een bod uitgebracht. Van Jonnie Mennes kregen we precies te horen welke mogelijkheden er zijn om toch nog te onderhandelen. We hebben besloten om de vraagprijs te bieden en de eerste bieder haakte af. We zijn erg gelukkig met ons nieuwe huis!"

M.S. te Groningen

 

Het energielabel


Het energielabel is per 1 januari 2015 verplicht. Alle woningeigenaren en verkopers van nieuw opgeleverde woningen moeten nu via een web-applicatie van de Rijksoverheid hun wettelijk energielabel aanvragen en registreren. Dit wettelijke energielabel is verplicht bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van een woning. Het energielabel wordt bepaald op basis van een aantal energie-kenmerken van een woning. Een voorlopig label is gegeven, maar voor de verkoop moet u deze definitief maken. Dit kan gemakkelijk met uw DigiD. Wilt u weten wat uw voorlopige energielabel is? Klik dan hier

 

Meer weten over de zekerheid die wij u bieden?

 

Bel ons op 050 - 527 20 20 of laat een bericht achter op onze contactpagina