Mijn favorieten

Een huis laten taxeren in Groningen


Een waardebepaling is een inschatting van de waarde die een woning op dat moment heeft. Dit is erg belangrijk bij zowel de verkoop als de aankoop van een huis. Bij de aankoop van een woning wordt in de meeste gevallen een hypotheek afgesloten. De bank heeft hierbij een taxatie van de woning nodig om zekerheid te hebben. De bank loopt namelijk een risico wanneer een hypotheeksom wordt verstrekt die hoger ligt dan de executiewaarde van de woning.


 

Een gratis waardebepaling


Wat is mijn huis waard? Wilt u misschien verhuizen, maar weet u niet wat uw huis kan opbrengen? Eén van onze makelaars komt graag vrijblijvend bij u langs om te kijken wat uw woning waard is. Omdat u overweegt Mennes voor Wonen in te schakelen, is deze waardebepaling gratis. 

Een taxatierapport heeft juridische waarde en wordt vaak opgesteld voor het afsluiten van een hypotheek. Een taxateur moet beschikken over een taxatiecertificaat (SVM of VastgoedCert). Bij Mennes voor Wonen hebben wij diverse makelaars die de taxaties van woningen verrichten. De waarde van uw woning wordt vastgesteld op basis van onze kennis, ervaring, marktkennis en marktgegevens. 
 

 

Hoe werkt het? 


Bij een waardebepaling komt één van onze makelaars bij u langs om uw situatie te bespreken en uw woning op te nemen. Zij nemen uw gegevens mee naar kantoor en voeren een marktonderzoek uit. Zo wordt op een gedegen manier de concurrentiepositie van uw woning bepaaldn. Na het marktonderzoek komt de makelaar bij u terug met een onderbouwde waarde van uw woning. De waarde van uw woning wordt mondeling besproken en is dus meer dan zomaar een (digitaal) taxatierapport. Een taxatierapport heeft u namelijk op het moment dat u uw woning gaat verkopen niet nodig. Aan de hand van de ondervonden waarde wordt er ook een adviesvraagprijs aan u voorgelegd.

 

Waar is een waardebepaling voor bedoeld?


Een waardebepaling wordt in de meeste gevallen uitgebracht bij de verkoop van een woning. Het kan ook zijn dat u een waardebepaling van uw woning wilt, omdat u niet weet of u wel kunt verhuizen naar een andere woning die u wilt kopen. U wilt dan weten of uw huidige woning genoeg oplevert om dat mogelijk te maken. Een waardebepaling is essentieel bij de verkoop van uw woning. Als u namelijk niet weet hoeveel uw huis oplevert, weet u ook niet welk bedrag u kunt besteden aan een andere/nieuwe woning.

Daarnaast kan een taxatierapport onder andere worden opgesteld bij een erfenis. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u met meerdere personen/familieleden een woning erft en één van de erfgenamen het volle eigendom van de woning wil hebben. Dan kan een taxatierapport opgesteld worden om er zeker van te zijn dat alle andere erfgenamen ook daadwerkelijk het geld krijgen dat hen toebehoort. Degene die de woning in volle eigendom wil verkrijgen weet op deze manier precies hoeveel geld hij/zij moet betalen aan de andere erfgenamen.

 

Meer weten over taxatie door Mennes voor Wonen


Meer weten of een taxatie bij ons inplannen? Neem contact op!