Mijn favorieten

Zekerheid na de aankoop van uw woning


Mennes voor Wonen is zekerheid, zowel tijdens als na de koop van een woning. Zo kunt u als klant van Mennes voor Wonen na de overdracht bij de notaris nog een jaar lang bij ons terugkomen, mochten er problemen ontstaan wat betreft de koop. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u aansprakelijkheid bij de verkoper probeert neer te leggen, omdat er een gebrek in het huis aanwezig blijkt te zijn, waar u bij de aankoop niet vanaf wist. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn bieden wij het volgende aan:

 

Bouwtechnisch onderzoek


Mennes voor Wonen onderwerpt (bijna) iedere woning – of het nu om koop of verkoop gaat – aan een bouwtechnisch onderzoek. U hebt op die manier een zo goed mogelijk inzicht in de bouwkundige staat van het huis dat u (ver)koopt.

 

Verborgen Gebreken Garantie


Uniek bij Mennes voor Wonen is de Verborgen Gebreken Garantie: met het bouwkundig rapport als basis is het mogelijk om een verzekering af te sluiten voor verborgen gebreken. Onvoorziene tegenvallers worden daarmee opgelost!
 

 

Rechtsbijstandverzekering


Hoe goed en zorgvuldig alles ook verloopt, er kan achteraf een probleem ontstaan. Daarom bent u bij ons standaard tot een jaar na de koop verzekerd van juridische bijstand. We begeleiden een eventuele juridische procedure van begin tot eind.

 

Hoe staan deze zekerheden in relatie met elkaar?


Door middel van het bouwkundig rapport wordt de huidige situatie van de woning op papier gezet. U weet dan precies waar u aan toe bent. Toch kan het voorkomen dat er wat mis is met de woning. De kozijnen zien er bijvoorbeeld mooi geverfd uit, maar blijken na de overdracht toch verrot te zijn. Wanneer de verkoper het huis heeft verkocht met een verborgen gebreken garantie, dan hoeft niemand zich zorgen te maken. Het verborgen gebrek wordt dan dankzij de verborgen gebreken garantie vergoed.

Maar wat gebeurt er als dit niet het geval is? De koper kan de verkoper van de woning aanspreken op het verborgen gebrek. Als dit gebeurt komt de rechtsbijstand-verzekering goed van pas. Als er problemen ontstaan na de overdracht over een verborgen gebrek, dan wordt door middel van de rechtsbijstand een advocaat ingezet. Mocht het verder uit de hand lopen, dan wordt de rechtszaak ook van de rechtsbijstand betaald. In dat geval is het bouwkundig rapport weer erg belangrijk. Zo kan immers precies aangetoond worden wat bekend was aan de staat van de woning en wat niet toen de woning verkocht werd. 

 

Nieuw! Het energielabel


Het energielabel is per 1 januari 2015 veranderd. Alle woningeigenaren en verkopers van nieuw opgeleverde woningen moeten via een web-applicatie van de Rijksoverheid hun wettelijk energielabel aanvragen en registreren. Dit wettelijke energielabel is verplicht bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van een woning. Het energielabel wordt bepaald op basis van een aantal energie-kenmerken en moet gevalideerd zijn voor de verkoop van de woning. Wilt u meer weten over deze verandering? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid

Wilt u weten wat uw voorlopige energielabel is? Klik dan hier!

 

Meer weten over het kopen van een huis met zekerheid?


Wij helpen u graag! Bel ons op 050 - 527 20 20 of neem contact op.