Mijn favorieten

Interieurtips van onze makelaars en styliste


Het kopen of verkopen van een huis is veel meer dan alleen een zakelijke transactie. Mennes voor Wonen komt steeds vaker mensen tegen die advies of begeleiding willen bij het verkoopklaar maken van hun oude huis. Ook willen steeds meer mensen advies of begeleiding bij veranderingen en aanpassingen in het nieuwe huis.

 

Tips om uw huis te verkopen


Wanneer u uw huis wil verkopen, komt daar een hoop bij kijken. Om het verkoopproces in goede banen te leiden zijn wij er voor u. Met een team van specialisten zorgen wij ervoor dat de verkoop van uw woning een feestje wordt. 

Tijdens de opname van een huis zeg ik altijd: “Zorg dat je huis er goed uitziet en zich onderscheidt van andere huizen in dezelfde buurt in dezelfde prijsklasse”. Voor veel verkopers is dat best schrikken, investeren in een huis waar je eigenlijk van af wilt. Gevoelsmatig wil je investeren in de nieuwe woning. Van uw oude huis wil je alleen nog maar afscheid nemen. En ineens komen daar de makelaar en verkoopstyliste die beiden geloven in een goede presentatie van uw oude woning. Sterker nog, die kritisch rondlopen en vertellen hoe het eigenlijk moet worden, terwijl u er jaren tevreden heeft gewoond op een manier die bij u paste.
 


Voor de crisis verkocht in veel gevallen het huis zichzelf. De markt was goed en elk jaar wachten leverde meer overwaarde op. Oké, de makelaar inschakelen hielp, net als het laten maken van een bouwkundig rapport, maar veel meer hoefde je niet te doen toch?.....  Jawel! Ook toen vertelde ik al dat 1% van uw budget investeren in de presentatie van uw huis u geld oplevert. Een mooi/goed, passend ingericht en gezellig huis, dat bovendien schoon en verzorgd is, zonder al teveel achterstallig onderhoud, blijft aantrekkelijker voor elke koper. De doorlooptijd van de verkoop kan hier aanzienlijk mee worden verkort en dit kunt u meestal wegstrepen tegen de dubbele kosten die een niet verkochte woning met zich meebrengt.

 

Een eerste indruk krijg je maar één keer!


Ondertussen hebben onderzoeken allang uitgewezen dat een werkgever bij het ontvangen van een sollicitant in de eerste 1,5 minuut zijn/haar oordeel al heeft gevormd. Dit is die bekende eerste indruk die je nooit kunt overdoen. Zo vergaat het de kijker met uw woning ook. Onlangs verschenen de eerste wetenschappelijke onderzoeken over koopgedrag van zoekers in de woningmarkt. En wat blijkt: een huis kopen is een gevoelskwestie. Het eerste beeld van de woonruimte op internet, het eerste gevoel wanneer u een woning binnenstapt, de sfeer en de ruimte bepalen of u wel of niet dat ene huis wilt kopen. Alle rationele argumenten komen pas later.

Vooral voor vrouwen is dit van groot belang. Waar mannen proberen om ook rationele argumenten te blijven verzamelen gaat de vrouw vaker af op haar intuïtie en haar gevoel. De titel van één van deze onderzoeken luidt dan ook; “de mannen betalen maar de vrouwen bepalen”, of dit zo is durf ik niet met zekerheid te beweren, maar doe er in ieder geval uw voordeel mee.

 

Samenwerking met styliste José Schildkamp


Benieuwd naar hoe u uw huis verkoopklaar kan maken? Onze partner én woonstyliste José Schildkamp heeft alvast de volgende tips voor u!

 

Meer tips voor de verkoop van uw woning?


Wij helpen u graag! Bel ons op 050 - 527 20 20 of laat een bericht achter op onze contactpagina.