Mijn favorieten

Huis kopen, hoe werkt dat?


U kijkt op Funda en ziet een leuk huis. Maar hoe gaat het nu verder? Want als u het huis van uw dromen op Funda vindt, kan het goed zijn dat het al verkocht is wanneer u contact gaat opnemen. Alleen al daarom is het verstandig een makelaar in de arm te nemen als u een huis wilt kopen. Mennes voor Wonen is u daarbij graag van dienst.

 

Mennes voor Wonen: alert en actief


Wij werken via de vaste Mennes Methode. In een eerste gesprek ontmoet u Marjon van der Meer, onze aankoopspecialist Zij neemt uitgebreid uw wensen met u door. Wat voor soort huis heeft u in gedachten? In welke buurt? Aan welke eisen moet de woning voldoen? En niet te vergeten, wat zijn de financiële mogelijkheden? Als we een goed beeld hebben van wat u zoekt, gaan wij direct voor u aan de slag.

Wij hebben al inzicht in het woningaanbod van alle NVM makelaars vóórdat het op internet komt te staan. We nemen uw wensenpakket op in ons computersysteem en op die manier komen de huizen die aan uw eisen voldoen dagelijks direct bij ons binnen. U krijgt dat aanbod dezelfde dag nog van ons per e-mail toegestuurd. Zo kunnen we alert reageren en meteen in actie komen als u interesse heeft in een bepaald huis. Sneller en efficiënter kan het niet!
 

De bezichtiging


Waarschijnlijk ontdekt u in het toegestuurde aanbod al snel één of meer huizen die u interesseren. Dit geeft u aan ons door, zodat wij een afspraak met de verkoper kunnen maken voor een bezichtiging. Om uw belangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen gaan wij altijd met u mee. Het kan zijn dat de verkoper zich ook laat bijstaan door een makelaar. In dat geval is deze makelaar ook bij de bezichtiging aanwezig. Het bezichtigen van een aantal huizen is heel belangrijk om uw wensen te ‘bestendigen’. Door samen met de makelaar huizen te bekijken ontdekt u al snel wat u écht wilt, wat u minder belangrijk vindt, of wat u juist niet wilt. Kortom, na een aantal huizen te hebben bekeken weet u echt wat u nou eigenlijk wilt.
 

 

Het bepalen van de prijs


Tijdens de bezichtiging kunt u het huis op u laten inwerken. Tegelijkertijd letten wij op talloze dingen. Hoe is de bouwkundige staat van het huis? Moet er veel verbouwd worden? Zo ja, brengt dat veel kosten met zich mee? Dit zijn allemaal factoren die meewegen in het bepalen van een reële prijs voor het huis.

Mennes voor Wonen kijkt dus niet alleen naar de verkoopprijs van het huis, maar ook naar de kosten die u in de toekomst kunt verwachten. Verdient u de kosten van de verbouwing terug als u het huis te zijner tijd zelf weer wilt verkopen? Of moet u dan zoveel voor het huis vragen dat dat niet meer reëel is?

 

De onderhandeling


Na de bezichtiging horen wij graag wat u van het huis vindt. Ook zullen wij onze mening geven over het huis. Daarna breekt een spannende fase aan, want u moet bepalen of u geïnteresseerd bent in de woning of niet. Als u wel geïnteresseerd bent gaan we namens u onderhandelen met de verkoper. Samen met u bepalen we welk bedrag we zullen gaan bieden voor het huis. Alle vervolgstappen spreken we uitgebreid met u door. Daarnaast houden we u van alle gebeurtenissen op de hoogte. U weet dus steeds waar u aan toe bent!

 

De NVM-koopakte


Als er overeenstemming is bereikt met de verkoper over de prijs van het huis en er ook geen verdere beletsels meer zijn, dan is het zover: u gaat het huis kopen! Daarvoor maken we een NVM-koopakte. In de volksmond heet dit een ‘voorlopig koopcontract’, al is er niets voorlopigs aan. In de akte staan allerlei definitieve afspraken over wanneer u naar de notaris gaat, welke koopsom u betaalt, hoe de verkoper het huis oplevert, hoe het zit met risico’s, de mogelijkheid van ontbinding en hoe het zit met de belasting. Zowel de koper als de verkoper ondertekenen deze lijst met afspraken. De NVM-koopakte is dus een bindende overeenkomst. We nemen de tekst van de koopakte helemaal met u door, zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat voor afspraken er worden gemaakt.
 

 

De overdracht


Op de afgesproken datum wordt de koopakte in aanwezigheid van de koper en de verkoper bekrachtigd bij de notaris. Voorafgaand aan de overdracht kijkt Mennes voor Wonen - als het kan samen met u - of het huis achtergelaten is zoals afgesproken. We nemen ook de meterstanden op, zodat daarover geen misverstanden kunnen ontstaan. Daarna staat niets de eigendomsoverdracht meer in de weg. U betaalt de koopsom en bent vanaf dat moment de echte eigenaar van het huis!

 

Zekerheid na de koop


Bij de meeste makelaars houdt de dienstverlening op nadat de koop van het huis is beklonken bij de notaris. Bij Mennes voor Wonen is dit niet het geval. Heeft u een huis gekocht dat niet aan uw verwachtingen beantwoordt of heeft u andere vragen? U kunt dan altijd nog bij ons terecht, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

 

Huis kopen via Mennes voor Wonen?


Wij helpen u graag! Maak een afspraak via 050 - 527 20 20 of neem contact op.