Mijn favorieten

Ter Borch

Ter Borch is een nieuwbouwwijk in het noorden van Drenthe. Hier woont u landelijk, maar toch dichtbij de stad met al haar voorzieningen. Doordat de wijk grenst aan het dorp Eelderwolde wordt het ook wel als onderdeel hiervan gezien.

 
 

Tuinwijk, Waterwijk, Rietwijk en het Groene Lint


Ter Borch is tegen Groningen aangebouwd en zal uiteindelijk bestaan uit 1250 woningen. De wijk is onderverdeeld in een viertal kleinere wijken: Tuinwijk, Waterwijk, Rietwijk en het Groene Lint. In elk van deze wijken ontstaat een andere beleving van de natuur. In 2005 is begonnen met de realisatie van Ter Borch. Aan het begin van 2007 werden vervolgens de eerste woningen opgeleverd. Deze woningen waren gelegen in de Tuinwijk. Deze wijk kenmerkt zich door lange lanen en grote tuinen. De naastgelegen Waterwijk bestaat uit een zestal eilanden en de Woltsingel, die de eilanden verbindt. Op elk eiland is de architectuur anders waardoor ieder een eigen karakter heeft. De woningen in de Waterwijk zijn georiënteerd op het water en hebben een rechtstreekse verbinding naar het Paterswoldsemeer. Rietwijk is momenteel in ontwikkeling. Hierbij zullen brede sloten en smalle dijkjes het beeld bepalen. De woningen zullen hierbij verhoogd zijn ten opzichte van de tuin. Het Groene Lint bestaat uit een strook groen waaraan woningen zijn gerealiseerd. Het woningaanbod in de wijken bestaat vooral uit vrijstaande villa’s en twee-onder-een-kap woningen. Ook zijn er luxe appartementen te vinden.  

 

Voorzieningen 


In Ter Borch zijn verschillende voorzieningen te vinden. Zo is er de multifunctionele wijk-accommodatie: het Borchkwartier. Hierin bevinden zich twee basisscholen, een sportzaal, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Er zijn tevens verschillende speelmogelijkheden en buitenspeelpleinen aanwezig.

Voor ontspanning is er een vaarverbinding naar het Paterswoldsemeer, maar ook het Hoornse Meer, de Friesche Veen en het stadspark zijn vlakbij. De omgeving biedt dus een grote keus aan recreatiemogelijkheden, van zonnen en zwemmen in de zomer tot schaatsen in de winter. Wilt u weten welke voorzieningen de wijk en omgeving verder te bieden hebben? Kijk dan op: http://fleximap.groningen.nl/gnmaps/stadsgids/. Hier kunt u onder de knop ‘Branches’ alle voorzieningen in de wijk vinden. Ook heeft de wijk haar eigen facebook-pagina voor bewoners: https://www.facebook.com/terborcheelderwolde. Op deze pagina kunt u terecht voor het laatste nieuws in de wijk.  

 
 

Bereikbaarheid  


De wijk is goed bereikbaar via de Paterswoldseweg en ligt zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen richting Drachten (A7) en Zwolle (A28). Met de auto, de fiets of met het openbaar vervoer bereikt u gemakkelijk hartje binnenstad. Zo kunt u makkelijk gebruik maken van de stadse voorzieningen en tegelijkertijd genieten van de omliggende natuur en recreatie-mogelijkheden. Voor de verschillende buslijnen en vertrektijden kunt u kijken opwww.9292.nl.