Mijn favorieten

Rivierenbuurt

De Rivierenbuurt is een gezellige buurt ten westen van de Hereweg en ten oosten van het Noord-Willemskanaal. Vanaf de Rivierenbuurt bent u binnen enkele minuten in het prachtige Stadspark, maar ook het centrum is gewoon op loopafstand te bereiken.

 


Geschiedenis


In de Rivierenbuurt zijn verschillende bouwstijlen uit verschillende perioden te vinden. Zo vindt u er zowel eengezinswoningen als appartementen, gebouwd in de 19e eeuw en jaren ’30. Ook zijn er naoorlogse huizen en nieuwbouwwoningen in de wijk te vinden. Langs de Parkweg zijn de verschillende bouwperioden goed te herkennen. In de Rivierenbuurt wonen voornamelijk jonge starters en studenten. Zij wonen er met plezier.


Recreatie


De Parkweg is de hoofdader in de buurt. Als u via de Parkweg de buurt verlaat bent u binnen enkele minuten het Stadspark: het groene hart van Groningen. Het Stadspark is een ruim opgezet, groen park met leuke wandelroutes en veel waterpartijen. Kortom, hier kunt u heerlijk van de natuurlijk genieten! Voor iedereen is er wat wils, want u kunt er sporten op de vele grasvelden, zonnen op de groenstroken naast het water, wandelen op de vele paden en de kinderen kunnen er lekker spelen in de grote speeltuin of de kinderboerderij. Ook is het openluchtzwembad ‘De Papiermolen’ op loopafstand.
 


Voorzieningen 


Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij het winkelplein aan de Vechtstraat. Hier zijn onder andere een supermarkt en een drogisterij aanwezig. Verder bent u op loopafstand van de binnenstad verwijderd, waar uiteraard een groot aantal voorzieningen te vinden zijn. Wilt u weten welke voorzieningen de wijk te bieden heeft? Kijk dan op: http://fleximap.groningen.nl/gnmaps/stadsgids/. Hier kunt u onder de knop ‘Branches’ alle voorzieningen in de wijk vinden.


Activiteiten 


Op de gemeentelijke website van de Rivierenbuurt is informatie te vinden over toekomstige vernieuwingen en geplande onderhoudswerkzaamheden in de wijk. Ook kunt u op de website terecht voor allerlei nieuwtjes. Daarnaast heeft de Rivierenbuurt haar eigen buurtvereniging. De buurtvereniging zet zich vooral in om de contacten tussen buurtbewoners te bevorderen. Voor het laatste nieuws rondom de buurt en geplande activiteiten kunt u kijken op http://www.derivierenbuurt.nl/.Bereikbaarheid  


De wijk ligt zeer gunstig ten opzichte van het Hoofdstation en de binnenstad. Daarbij is de wijk goed bereikbaar via het naastgelegen Emmaviaduct, waardoor u zich meteen op de A7 richting Drachten of de A28 richting Zwolle begeeft. Vanwege de ligging pal achter het Hoofdstation, spreekt het voor zich dat de wijk per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar is. Voor de verschillende buslijnen en treinverbindingen kunt u kijken op www.9292.nl
 
 

Links 

 Hieronder vindt u een aantal zinvolle links wanneer u meer informatie over de Rivierenbuurt wilt: 

Wijkgids Centrum Zuid 

Stadsgids Groningen

Buurtorganisatie 

Gemeentelijke site