Mijn favorieten

Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde is een gezellig dorp in het noorden van Drenthe. Hier vindt u een perfecte combinatie van rust en natuur, met daarbij voldoende voorzieningen en veel activiteiten.Geschiedenis

Tot 1998 was Eelde een eigen gemeente, maar tegenwoordig is het dorp onderdeel van de gemeente Tynaarlo. In de loop van de 20e eeuw zijn de dorpen Eelde en Paterswolde tegen elkaar aan gegroeid. Sindsdien zijn de twee dorpen samengevoegd en verder gegaan als Eelde-Paterswolde.


 

Activiteiten 


In Eelde zijn bijzondere musea te vinden. Zo is er een museum met figuratieve kunst, maar ook een klompenmuseum met de meest uitgebreide klompencollectie ter wereld. Ook staat Eelde bekend om het bloemencorso dat jaarlijks plaatsvindt. Hier komen elk jaar zo’n 90.000 bezoekers op af. Door het opbouwen en versieren van de wagens ontstaat er een sterke band tussen de dorpsbewoners.

 

Voorzieningen 


Eelde beschikt over een vliegveld. Vanaf hier zijn mogelijkheden om naar vele locaties in Europa te vliegen. Uiteraard zijn er in de wijk ook voldoende voorzieningen aanwezig voor de dagelijkse boodschappen. Zo zijn er een aantal supermarkten, verschillende kledingzaken, een slagerij en een groenteboer. Ook is er een openluchtzwembad en een bowlingcentrum aanwezig. Het dorp biedt dus veel rust en natuur maar er zijn ook veel activiteiten. Voor het laatste nieuws in het dorp kunt u kijken op: www.ineeldepaterswolde.nl.

 

Natuur 


Eelde-Paterwolde heeft een parkachtige uitstraling waardoor het populair is bij zowel stadjers als andere recreanten. Voor ontspanning in het dorp ligt aan de westkant het natuurgebied de Peizer- en Eeldermaden. Ook zijn er veel landgoederen zoals de Braak en Oosterbroek waar mooie wandelroutes zijn. Deze landgoederen worden onderhouden en beschermd door natuurmonumenten. Tevens is het Paterswoldsemeer vlakbij.

 

Bereikbaarheid  


Eelde-Paterswolde is goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer. Binnen 10 minuten bent u in de stad Groningen. Ook ligt het dorp zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen richting Drachten (A7) en Zwolle (A28). Voor de verschillende buslijnen waarmee het dorp te bereiken is kunt u kijken op www.9292.nl.