Mijn favorieten

De Held

De Held is een moderne, jonge woonwijk. De wijk is grotendeels opgebouwd uit kleine schiereilandjes of clusters van woningen tussen het groen en het water. Dit zorgt voor een eigen identiteit in de verschillende hofjes, waardoor veel gezinnen hier met plezier wonen.

 
Geschiedenis


De Held is een woonwijk ten westen van de stad Groningen. Aan het begin van de jaren ’90 is dit gebied aangewezen als uitbreidingswijk voor woningbouw. Eind jaren ’90 is begonnen met het realiseren van de woonwijk. Het gebied is toen in 3 fasen opgedeeld: de Held I, de Held II (Gravenburg) en de Held III. De naam van de wijk is afkomstig van de polders waarin de wijk gebouwd is, de Jonge en de Oude Held. 
 


Woningen en voorzieningen  

 

Er wonen veel verschillende mensen in deze wijk en allen wonen er met veel plezier. De bebouwing is zeer divers, van vrijstaande woningen tot tussen- en twee-onder-één-kap woningen. Achter De Held bevinden zich de graslanden met kleine doorgaande wegen en fietspaden naar nabijgelegen dorpen als Dorkwerd en Zuidhorn. Wilt u weten welke voorzieningen de wijk te bieden heeft? Kijk dan op: http://fleximap.groningen.nl/gnmaps/stadsgids/. Hier kunt u onder de knop ‘Branches’ alle voorzieningen in de wijk vinden.


 

Links 

 Hieronder vindt u een aantal zinvolle links wanneer u meer informatie over De Held wilt: 

Stadsgids Groningen

Buurtorganisatie  

De Held I, de Held II Gravenburg en de Held III


De Held I is de eerste fase van het uitbreidingsplan. De wijk bestaat uit verschillende eilandjes die in het water of tussen het groen zijn gelegen. Hierdoor heeft elk buurtje zijn eigen identiteit. Deze opzet komt ook in de tweede fase terug. In deze buurt worden de verschillende woonstraten verbonden door de Noodweg, een lange laan aan de rand van de wijk. De verschillende fases worden van elkaar gescheiden door de Leegeweg. Aan deze weg worden geen eilandjes gevormd, maar zijn verschillende clusters van vrijstaande woningen te vinden. Hier tegenover staan nog twee oude boerderijen. Deze worden nu gebruikt als woning met dienstverlening en kinderdagverblijf. De laatste fase van de Held, de Held III, omvat een woongebied dat zo groot is als de Held I en Gravenburg samen. In de Held III is plaats voor zo’n 1600 woningen met een gevarieerd woningaanbod. Bij deze fase is er in het bijzonder aandacht besteed aan de aansluiting op de Held I en Gravenburg. Voor het laatste nieuws over de wijk en georganiseerde activiteiten kunt u kijken op www.de-held.nl.

 

Bereikbaarheid


De Held ligt ten noordwesten van de stad en vlakbij het Hoendiep. U rijdt binnen enkele minuten de ringweg op, waardoor de wijk zeer gunstige uitvalswegen heeft en de wegen naar Assen en Drachten binnen handbereik zijn. Ook is de wijk met verschillende buslijnen goed te bereiken. Voor de verschillende lijnen en vertrektijden kunt u kijken opwww.9292.nl.
 
 

Makelaar in Groningen

Mennes voor Wonen is een NVM makelaarskantoor in Groningen waar persoonlijke belangstelling voor de opdrachtgevers centraal staat. Wij komen als enige makelaar in Groningen voor alles bij u thuis! Of u een huis in Groningen wilt taxeren, verkopen of kopen, wij staan graag voor u klaar!

Relevante pagina's: